Aankomend evenement Zingen in Hart van Thornspic
Elburgs Mannenkoor OBK

Discografie
Elburgs Mannenkoor
OBK

Psalm 84, Ode

Deze single werd in het begin van de jaren zestig gemaakt onder leiding van de heer Neijmeijer. Voor de begeleiding zorgden Henk Pijlman, orgel en de koperblazers van de Christelijke Muziekvereniging ‘Hattem’.

Heer wees mijn gids

Ook deze plaat werd onder dirigent Neijmeijer gemaakt. Er werd aan meegewerkt door de bariton Henk Wind en de orgelbewerking was in handen van Jan van Weelen. De opnamen werden gemaakt in de Grote Kerk van Elburg.

50 jaar Elburgs Mannenkoor

Deze plaat werd in 1972 gemaakt ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van OBK. De dirigent was de heer Selles en als begeleider aan het orgel trad Klaas J. Mulder op. Solistische medewerking werd verleend door Eibert Klein. Deze plaat werd opgenomen in de Grote Kerk van Elburg.

Zij die de zee bevaren

Opnieuw een plaat onder directie van de heer Selles. Op deze plaat werd medewerking verleend door het Meisjeskoor van de Christelijke Mulo ‘Rehoboth’ te Elburg. De orgelbegeleiding was in handen van Klaas J. Mulder.

Elburgs Mannenkoor met Reinata Heemskerk

Dit is een plaat die door de vele verschillende medewerkers een grote variëteit brengt. De plaat is tot stand gekomen met medewerking van de alt Reinata Heemskerk, het combo Loek van der Leeden en de organist Herman Witter. Het geheel stond onder leiding van dirigent Marinus Brandsen.

Eens als de bazuinen klinken

Ook op deze plaat ontbreekt de variatie niet. Aan deze plaat werkten mee:
Reinata Heemskerk , alt; Loek van der Leeden, piano; Henk en Herman Drost, trompet en
– Herman Witter, orgel. De algehele leiding was in handen van Marinus Brandsen.

Het Elburgs Mannenkoor Zingt

Deze plaat is opgenomen onder leiding van Herman Riphagen. Medewerking werd verleend door de gebroeders Brouwer op de trompet; Han Kapaan, hobo; Johan Bredewout, piano en Herman Witter, orgel. De plaat bevat o.a. het legendarische roeierslied.

Elburgs Mannenkoor OBK zingt het geestelijk lied

Met deze eerste cd liet OBK in 1994 het tijdperk van de lp’s achter zich. De leiding lag wederom bij Herman Riphagen. Henk Dijkhuizen tekende voor de solo’s. Daarnaast werkten het OBK kwartet, Peter Eilander (orgel) en Johan Bredewout (vleugel) mee aan deze cd.

Kerst in Elburg

Deze cd werd in 1996 gemaakt in samenwerking met het Meisjeskoor Shalom en Hervormd Kerkkoor Rafidim. De gezamenlijke koren stonden onder leiding van Herman Riphagen. Andere medewerkers waren Wim Magré, Chris Hengeveld, Herman Witter en Janina Witter.

Elburgs Mannenkoor OBK zingt door de tijd heen

Deze cd die in 2002 gemaakt werd ter ere van het tachtigjarig jubileum van het koor, was de eerste onder leiding van Evert van de Veen. Medewerking werd verleend door Wilma Steenbeek, viool; Johan Bredewout, vleugel; Herman Witter, orgel. De solo’s werden verzorgd door Jos Lipke en Evert van de Rozenberg.

Elburgs Mannenkoor O.B.K. o.l.v. Wim Magré Zingt

Begin september 2010 is de nieuwe CD van het Elburgs Mannenkoor O.B.K. onder leiding van Wim Magré uitgegeven. Het enthousiaste mannenkoor wordt op deze CD begeleid door Herman Witter op het prachtige Quellhorst-orgel en Wilbert Magré op een prachtige Yamaha concertvleugel. Het koor zingt geestelijke, licht klassieke liederen en negrospirtuals zoals Psalm 6 en 84, Benedictus, Walk in the light, Ruwe stormen mogen woeden, Dank sei dir Herr en Blijf met mij Heer e.v.a.

’Joy to the World’

Een CD met prachtige kerstmuziek, gezongen door alle gemengde koren (300 leden) van Wim Magré en het Elburgs Mannenkoor O.B.K. o.l.v. Wim Magré. Met een prachtige begeleiding door Martin Mans op het orgel, Carina Bossenbroek op de panfluit en Wilbert Magré aan de vleugel.

Als g’in nood gezeten

Bekende koren van Martin Mans en Wim Magré zingen de mooiste liederen van Johannes de Heer. Chr. Waddinxveens Mannenkoor ‘De Gouwestem’ en The Martin Mans Formation o.l.v. Martin Mans, Elburgs Mannenkoor O.B.K. o.l.v Wim Magré, Martin Mans en Wim Magré, orgel